Toelichting op onze programma's

Onze trainingsprogramma’s zijn op maat gesneden en gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Alle aspecten van het tennisspel komen aan bod. Er is veel aandacht voor techniek en tactiek, maar ook conditie en mentale vorming krijgen volop aandacht.
 
Drive ITT heeft een unieke didactische methode ontwikkeld die consequent en gedisciplineerd wordt toegepast. Zo zijn oefeningen gericht op techniek altijd op eenzelfde manier opgebouwd: stap 1. aanleren, stap 2. verbeteren en stap 3. inslijpen van (deel)bewegingen.

Constante uitdaging wordt gegarandeerd. Door telkens de grens op te zoeken van de moeilijkheidsgraad van de oefeningen én de opvoering van de tegenstand.
Door dit af te wisselen met wedstrijdgerelateerde ‘fun’-oefeningen blijven de pupillen gemotiveerd en blijft plezier in het spel gewaarborgd.
     ga direct naar:

Selectievoorwaarden

We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde en getalenteerde tennisspelers die het beste uit hun tennis willen halen. Spelers vanaf 5 jaar kunnen zich aanmelden.
Drive ITT heeft vier verschillende opleidingsprogramma’s afgestemd op leeftijd en ambitieniveau. Na een intakegesprek en een oefensessie op de baan wordt bepaald of een speler voldoet aan de minimale selectievoorwaarden en welk programma het beste bij de speler past. Deze persoonlijke selectiemethode werkt niet alleen goed voor de coaches van Drive ITT, ook ouders en kinderen blijken dit als een prettige eerste kennismaking te ervaren.
 
 

Trainingsprogramma's

Kids
Getalenteerde kinderen van 5 t/m 9 jaar kunnen bij Drive-ITT het kidsprogramma volgen.
Junioren
Voor ambitieuze en getalenteerde kinderen van 8 tot 11 jaar heeft Drive ITT het juniorenprogramma ontwikkeld.
Basisselectie
Spelers van 11 jaar en ouder kunnen het programma van de basisselectie volgen.
Topselectie
Dit programma is ontwikkeld voor spelers vanaf 11 jaar die de ambitie hebben om toptennisser te worden. 

Facultatieve activiteiten

 
Tennis is een individuele sport en ook onze programma’s zijn gericht op het individu. Juist daarom vinden we het van groot belang om een onderling groepsgevoel te creëren. Dit komt de sfeer en het plezier alleen maar ten goede. Dat wij hierin slagen blijkt wel uit de hechte vriendschappen die de afgelopen jaren zijn gegroeid tussen de spelers en de steun die de kinderen elkaar geven tijdens de toernooien.
 
Om onze pupillen extra te motiveren en te inspireren, maar vooral ook om hun onderlinge band te verstevigen, organiseren we een paar keer per jaar faculatieve activiteiten. In het seizoen 2011-2012 regelden we o.a. een trainingsstage bij de Bruguera Tennis Acadamy in Barcelona, een bezoek aan Roland Garros, tennisclinics met bekende Nederlandse tennissers, een familietoernooi en de eindejaarsafsluiting.